Waterontharders zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Deze apparaten zorgen ervoor dat het water in je huis minder kalk bevat, wat vele voordelen met zich meebrengt. Maar wat zijn nu eigenlijk de wet- en regelgeving omtrent waterontharders? In deze blog zullen we hier dieper op ingaan.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat ervoor zorgt dat het water in je huis minder kalk bevat. Dit gebeurt door middel van een proces genaamd ionenwisseling. Hierbij worden de harde calcium- en magnesiumionen uit het water gehaald en vervangen door natriumionen. Dit zorgt ervoor dat het water zachter wordt en dus minder kalkaanslag veroorzaakt.

Wetgeving

In Nederland is er geen specifieke wetgeving omtrent waterontharders. Dit betekent dat het gebruik van een waterontharder niet verboden is, maar ook niet verplicht. Wel zijn er enkele regels waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen en gebruiken van een waterontharder.

Zo moet een waterontharder voldoen aan de Europese richtlijnen voor drinkwater. Dit betekent dat het apparaat geen schadelijke stoffen mag lekken in het drinkwater en dat het water nog steeds veilig is om te drinken. Daarnaast moet een waterontharder ook voldoen aan de Nederlandse norm voor elektrische veiligheid.

Wat heb je aan een waterontharder?

Het gebruik van een waterontharder brengt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt het voor minder kalkaanslag op je sanitair en huishoudelijke apparaten, waardoor deze langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben. Ook bespaar je op schoonmaakmiddelen, omdat deze beter werken in zacht water. Daarnaast is zacht water ook beter voor je huid en haar, omdat het minder uitdrogend is.

Een ander voordeel van een waterontharder is dat het zorgt voor een lagere energierekening. Doordat er minder kalkaanslag is in je huishoudelijke apparaten, werken deze efficiënter en verbruiken ze minder energie. Dit kan op jaarbasis flink schelen in kosten.

Geniet van zacht water

Wil je ook genieten van de voordelen van een waterontharder? Kies dan voor Amysoft, dé specialist op het gebied van waterontharders. Met onze hoogwaardige apparaten ben je verzekerd van zacht water in je hele huis. Daarnaast voldoen al onze waterontharders aan de geldende wet- en regelgeving, zodat je met een gerust hart kunt genieten van zacht water.

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over onze waterontharders en ontdek zelf de voordelen van zacht water. Je zult versteld staan van het verschil!