Houten meubels zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur. Ze geven een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte en zijn daarnaast ook nog eens duurzaam. Om ervoor te zorgen dat je houten meubels lang mooi blijven, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. In deze blog zullen we bespreken wat belangrijk is bij het verzorgen van binnenshuis houten meubels.

Regelmatig schoonmaken

Een van de belangrijkste aspecten van het verzorgen van houten meubels is het regelmatig schoonmaken ervan. Stof en vuil kunnen zich ophopen op het oppervlak van het hout en dit kan na verloop van tijd zorgen voor krassen en vlekken. Het is daarom aan te raden om je houten meubels minstens één keer per week af te stoffen met een zachte doek. Voor hardnekkig vuil kun je een licht vochtige doek gebruiken, maar zorg ervoor dat je het hout niet te nat maakt. Na het schoonmaken is het belangrijk om het hout goed te laten drogen.

Specifieke olie gebruiken

Naast het regelmatig schoonmaken van je houten meubels, is het ook belangrijk om ze te voeden en te beschermen. Dit kan door middel van houtolie of meubelolie. Deze oliën dringen diep door in het hout en zorgen voor een beschermende laag. Hierdoor blijft het hout langer mooi en wordt het beter beschermd tegen vocht en vuil. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een olie die geschikt is voor binnenshuis gebruik. Zo voorkom je dat de meubels gaan plakken of een onaangename geur krijgen.

Het juiste gebruik van houtolie of meubelolie

Het gebruik van houtolie of meubelolie is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om het op de juiste manier te doen. Wanner je houten meubels in de olie zet, breng de olie dan aan met een zachte doek en wrijf het goed in het hout. Laat het vervolgens even intrekken en verwijder daarna het overtollige olie met een schone doek. Het is belangrijk om de olie in dunne laagjes aan te brengen en niet te veel te gebruiken. Te veel olie kan namelijk zorgen voor een plakkerig oppervlak en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het verzorgen van binnenshuis houten meubels is dus niet moeilijk, maar wel belangrijk om ervoor te zorgen dat ze lang mooi blijven. Door regelmatig schoon te maken en gebruik te maken van houtolie of meubelolie, kun je ervoor zorgen dat je meubels er prachtig uit blijven zien. Vergeet ook niet om eventuele beschadigingen of krassen direct te behandelen om verdere schade te voorkomen. Zo kun je nog jarenlang genieten van je mooie houten meubels in huis!